Sport

Engström: "Höll ihop avslutningen"

Jula Engström. Arkivbild.
Jula Engström. Arkivbild.

Precis som i US Open lyckades den 15-åriga golfamatören Julia Engström gå en rond på par.Men missarna den första dagen blev kostsamma och sannolikt är det slutspelat för svenskan på Woburn.

Det var en betydligt gladare min på Julia Engström efter hennes andra golfrond i British Open. Hon följde nämligen upp den första 76-ronden med 72 slag.

Och framför allt så lyckades hon gå de fem sista hålen på par. Under torsdagsronden gjorde hon bogey på de hålen.

– Jag höll ihop avslutningen i alla fall, det var skönt. Spelet kändes bra i dag. Jag gav mig själv en del bra chanser, som jag tyvärr missade. Men där jag gjorde misstag räddade jag mig, säger hon til TT.

På det elfte hålet slog hon ett snett utslag. Bollen låg på en upptrampad väg, under en ormbunke. Engström fick dock lägesförbättra.

– Så i stället för att chippa mig ut bakåt så kunde jag slå fram bollen. I dag var reglerna med mig, säger hon.

På det 17:e korthålet slog ett snett utslag och fick chippa in på greenen. Hon räddade paret med en putt på fyra-fem meter.

Ska ladda om till Evian

Den 15-åriga amatören blev efter segern i de brittiska amatörmästerskapen, British Amateurs, tidigare i somras inbjuden till tre majors. Hon spelade US Open, där hon missade kvalgränsen efter 79 slag andra dagen, och efter British Open väntar Evian Masters i höst.

– Det har varit en väldigt rolig vecka. Men nu ska det bli skönt att åka hem och ladda om vila lite. Jag har inte varit hemma på ett tag. Så nu ska jag träna och hitta tillbaka till tekniken och komma i bra form till Evian.

Världsettan Lydia Ko rådde den unga amatören att lära så mycket som möjligt under veckan.

– Jag har lärt mig att precis som i US Open så måste man ta missarna på rätt ställe. Misstagen blir större här, så man måste minimera misstagen, säger hon.

Spelade med Feng

Hon spelade tillsammans med kinesiskan Feng Shanshan, som ligger tvåa på tio under par efter två dagars spel. Kinesiskan imponerade på Engström.

– Hon slår bollen väldigt bra och puttar väldigt, väldigt bra. Hon vet hur hon ska slå slagen vet precis vad hon ska göra. Och hon är lugn och sansad och jättesnäll. Det var jättekul att spela med henne, säger Engström.

Ledaren efter första ronden, sydkoreanskan Lee Mi-Rim, leder på elva under par efter 13 spelade hål.

Göran Söderqvist/TT
Jula Engström. Arkivbild.
Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset