Sport

Ensam Larsson är stark

Johanna Larsson möter fransyskan Alizé Cornet i första omgången i OS-turneringen.
Johanna Larsson möter fransyskan Alizé Cornet i första omgången i OS-turneringen.

152 aktiva, 23 idrotter, men bara en enda tennisspelare.Trist för svensk tennis, men rätt kul för Johanna Larsson.– Det är nog en fördel att vara ensam här, man tvingas ju vara kontaktsökande och hitta folk att umgås med, säger hon.

Som tur är så har det gått bra.

– Jättekul. En cool upplevelse. Jag har hängt en del med judolaget och fotbollstjejerna. Jag har sett fram mycket mot OS, och det känns skönt att vara här. Jag fick en rätt tuff lottning, men banorna är långsamma, vilket passar mig, så jag har stora förhoppningar, säger hon.

Vid seger mot Alizé Cornet, 49:a i världen, väntar med stor säkerhet världsettan Serena Williams.

Nästa steg

Allt annat än en förlust vore en sensation. Men OS är ju ändå OS, och vad som helst kan hända.

– Jag vill inte prata om det redan nu, vi både måste vinna våra matcher först. Men klart att det vore stort att få möta henne i ett OS, jag har mött henne förr och då har det inte gått så bra. Men, som sagt, vi får ta det om det blir aktuellt.

TT: Vad måste du göra för att ta nästa steg, och nå topp 40/topp 30 i världen?

– Jag måste bli den som styr och ställer lite mer. Och bättra på jämnheten.

Dressyr och handboll

Tills dess kanske hon tar sina nyfunna kompisar och hittar på något kul utanför OS-byn.

Tittar på lite levande idrott, till exempel.

– Handboll tycker jag är riktigt kul att kolla på, även om man får 25 hjärtinfarkter under en match. Men sen vore det roligt att se något man inte brukar följa alls, som dressyr eller nåt.

TT: Eftersom alla kan spela tennis på motionsnivå, får du som proffs en massa frågor från övriga i den svenska truppen hur de ska slå skurna backhands och sådant?

– Nä, men Mia (Hermansson), judo, ville prova på att spela lite, och frågade om jag inte hade något gammalt knackigt racket att låna ut. Men det är ju inte så att man tar med sig knackiga racket till OS. Men annars är det ingen som behövt hjälp med sitt spel.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset