Sport

Ericsson 17:e man i kvalet

Marcus Ericsson startar i nionde led i Bahrain.
Marcus Ericsson startar i nionde led i Bahrain.

Marcus Ericsson noterade elfte bästa tid på den sista träningen inför VM-deltävlingen i formel 1 i Bahrain men när det var dags för kval gick det sämre.

Svensken fick nöja sig med 17:e plats och gick inte vidare från den första kvalomgången, men var i alla fall drygt 1,5 sekunder och fem placeringar bättre än stallkamraten Felipe Nasr. Ericsson startar därmed sin Sauber från nionde led i säsongens andra GP-lopp.

– Det var ett okej kval, även om resultatet inte är tillfredsställande, säger Marcus Ericsson i ett pressmeddelande, och tillägger att stallet inte är nöjt med att bara få åka första kvalloppet.

Regerande världsmästaren Lewis Hamilton, Mercedes, satte banrekord och tog sin 51:a pole position i karriären efter att, med hans mått mätt, ha haft det jobbigt under träningspassen.

– Fartmässigt har det som ni sett inte gått smärtfritt för mig i helgen men jag lyckades få ihop ett varv när det som bäst behövdes, sade britten.

Hamilton var knappt åtta hundradelar snabbare än stallkamraten Nico Rosberg som vann premiären i Australien. De båda Mercedesbilarna bildar alltså första startled på söndagen.