Sport

Ericsson ser ljuset i mörkret

Marcus Ericsson. Arkivbild.
Marcus Ericsson. Arkivbild.

I sin eviga jakt på VM-poäng i formel 1 ser Marcus Ericsson ljust på möjligheterna i Bahrains VM-lopp."Det är säsongens första kvällslopp. Jag gillar att köra i elljus och tar med mig de positiva vibbarna från förra året", säger han på stallets sajt.

Den svenske formel 1-föraren bröt årets första VM-lopp i Melbourne. Men han hoppas på att både komma i mål och ta VM-poäng i Bahrain.

"Jag gillar förhållandena som blir i strålkastarsken. Jag känner banan väl efter de två senaste årens VM-lopp, men också från GP2, och jag har varit här många gånger. Förra året körde jag för poäng, men av olika skäl fungerade det inte på slutet. Men jag tar med mig de vibbarna till årets lopp", säger Sauber-föraren.

Nico Rosberg sken som en sol på presskonferensen inför helgens tävlande. Tysken snuvade stallkamraten och regerande världsmästaren Lewis Hamilton på segern i Melbourne och jämförde sig själv med Leicester, skrälledaren i Premier League.

– Jag kanske kan bli som Leicester City, inget av mina favoritlag, men de vinner och jag har haft en bra start, sade Rosberg.

Han hoppas på en ny seger för sig själv och Mercedes i Bahrain.

– Det finns bra möjligheter att köra om. Det är inte kört om jag inte får en bra start. Jag kan vinna även om jag inte ligger först direkt.