Sport

Ericsson: "Stora förhoppningar"

Jimmie Ericsson ska som lagkapten leda det unga Tre Kronor i VM.
Jimmie Ericsson ska som lagkapten leda det unga Tre Kronor i VM.

Finalförlusten sved men är glömd.Nu fokuserar Jimmie Ericsson på nästa uppgift: ishockey-VM i Ryssland.– Jag har stora förhoppningar på det här laget, sade han efter Tre Kronors första ispass i Moskva.

Ungt och oerfaret. Men också talangfullt och skickligt. För Jimmie Ericsson, som har spelat flest landskamper av alla i truppen och har blivit utsedd till lagkapten, väntar nu arbetet med att få ihop truppen till ett slagkraftigt lag under ishockey-VM i Ryssland.

– Jag har blivit tilldelat kaptensrollen för att jag är den jag är, på och utanför isen. Och jag ändrar ingenting. Jag är den jag är, sade han.

– Prestationen, tror jag, blir bättre om man har bra stämning i sig själv och i laget än om det vore tvärtom. Nu är det inte så att jag går och tänker på att jag ska göra alla glada, men jag njuter av att vara här.

"Behandlar alla lika"

TT: Hur sprider du det vidare?

– Jag har inte problem att säga vad jag tycker till någon. Jag försöker behandla alla lika, och förhoppningsvis leder det till skratt i slutändan, sade han.

TT: Vad blir viktigt för att få laget att fungera?

– Det gäller att vi kommer ihop som ett lag och spelar samma sorts spel allihop. Det är väl den vanliga styrkan i svenska lag, att man samarbetar.

"Ungt lag"

Skellefteåspelaren anslöt till VM-truppen efter finalförlusten mot Frölunda. Ett nederlag som redan är glömt. Nu lägger 36-åringen all kraft på att Sverige ska lyckas i Ryssland.

– Det är många spelare från SHL, det skiljer sig lite jämfört med tidigare. Vi har ett ungt lag, yngre än vad det brukar vara, men talangen och skickligheten finns där. Vi har en bra mix och formationerna som vi tränade med kändes bra, sade han.

Jimmie Ericsson ser ut att få spela tillsammans med Mikael Backlund och Linus Omark i premiären mot Lettland på fredag.

– Jag tyckte vi hittade varandra bra. Jag tror på det, sade han.