Sport

Eriksson Ek sänkte Tyskland

Joel Eriksson Ek svarade för två mål när Tre Kronor besegrade Tyskland. Arkivbild.
Joel Eriksson Ek svarade för två mål när Tre Kronor besegrade Tyskland. Arkivbild.

Tre Kronor vann den första av två bortalandskamper mot Tyskland med 3–1.19-årige Joel Eriksson Ek svarade för två av målen.

Efter en hafsig och händelsefattig första period inför en entusiastisk publik i Rosenheim fick Sverige mer ordning på sitt spel i den andra, i alla fall offensivt.

Pathrik Westerholm inledde målskyttet, framspelad av Linus Hultström.

Joel Eriksson Ek fick inleda landskampen mot Tyskland på bänken som extraforward.

Färjestadstalangen fick hoppa in i slutet av den andra perioden och tackade för förtroendet genom att göra mål i sitt första byte. Detta efter elegant förarbete av Mattias Tedenby. Det var Eriksson Eks första mål i landslagströjan i tredje landskampen och han var inte nöjd så. 3–0 kom också från Eriksson Eks klubba, den här gången serverades han av Patrick Cehlin. Tyskarnas reducering kom i slutminuten.

– Joel är en härlig kille och han klarar det här bra, han är ju född 1997, berömde förbundskaptenen Pär Mårts till TV4 Sport.

Mårts bjöd på ett par förändringar i laget jämfört med Schweiz-matcherna förra veckan. Målvakten Niklas Svedberg, till vardags i KHL-laget Salavat Julajev, debuterade med bravur. Dessutom tillförde Johan Fransson rutin och skottstyrka i försvaret.

På söndagens möts lagen igen, då i Landshut.