Nöje Musik TV Metro Music

Ernman planerar sittsång på Skansen

"Det ska bli roligt att stå bredvid Sanna", säger Malena Ernman som gästar "Allsång på Skansen" på tisdag. Arkivbild.
"Det ska bli roligt att stå bredvid Sanna", säger Malena Ernman som gästar "Allsång på Skansen" på tisdag. Arkivbild.

För Malena Ernman är traditionen "Allsång på Skansen" lika viktig som att fira midsommar. Nu återvänder hon till programmet, den här gången bredvid Sanna Nielsen. – Äntligen en lång blondin som man slipper se ned på, säger Ernman med ett skratt.

När Malena Ernman åter intar allsångsscenen gör hon det till tonerna av sin nysläppta tolkning av "Barndomshemmet". Låten skrevs av Paul Dresser 1897 och heter ursprungligen "On the banks of the Wabash, far away". I Sverige har den spelats in av bland andra Dan Eriksson, Sven-Ingvars och Jussi Björling. Hon tror att de flesta över 50 år har en relation till låten.

– Jag spelade upp den för mina föräldrar och svärmor, och då kom tårarna. Det är något speciellt med den, säger Malena Ernman till TT.

Ett muskulöst knä

Hon tycker att det känns roligt att det för en gångs skull bjuds på något som framför allt är riktat till den äldre generationens tittare.

– Allsången är så fantastisk eftersom den har någonting för alla målgrupper, alla får sitt, säger hon.

När det blir dags för publiken att sjunga med har Ernman valt "Den första gång jag såg dig".

– Jag ska försöka hitta någon snygg gubbe i publiken att sätta mig hos. Alla går alltid runt så mycket, men jag tycker att det är bra att sitta i ett muskulöst knä. Där kan jag sitta och vila och sjunga och lukta på hans eau de cologne.

"Lugn av henne"

Hon har gästat alla de senaste programledarna på Skansen: Lasse Berghagen, Anders Lundin, Måns Zelmerlöw och Petra Marklund. Nu ser hon fram emot att få göra Sanna Nielsen sällskap på scenen och blev mycket imponerad när Nielsen gjorde sin debut i sammanhanget förra veckan.

– Man blir lugn av att se henne, där kommer hon att stå många, många år framöver, säger hon och fortsätter:

– Alla har ju varit bra och har haft sina egna personligheter men Sanna ... nu har hon hittat hem.

Maja Suslin/TT
Malena Ernman ska leda allsången till "Den första gång jag såg dig" i veckans avsnitt. Arkivbild.