Sport

Eslöv till Champions League-final

Eslövs Robert Svensson höll tungan rätt i mun i Champions League-semifinalen mot Grudziadz. Arkivbild.
Eslövs Robert Svensson höll tungan rätt i mun i Champions League-semifinalen mot Grudziadz. Arkivbild.

Eslöv vände underläge 2–3 från första semifinalen till seger med 3–1 borta mot polska Olimpia Unia Grudziadz i returen. Det innebär att det regerande svenska mästarlaget är klart för final i Champions League i bordtennis.– Det är helt underbart och vi spelar fantastiskt bra pingis, säger tränaren Peter Andersson.

Robert Svensson visade vägen och vann den första matchen – en rysare. Från underläge 0–2 i set och 7–9 i tredje kom Svensson tillbaka och vann med 3–2 i set mot Kaii Konishi, som vann båda sina singlar i Eslöv.

– Det gäller att hålla undan för hans servar och returer. Jag var besviken på mig själv i början och ändrade taktik genom att dra ned på tempot från slutet av tredje och det var nyckeln till vinsten, säger Svensson.

Xu Hui ställdes därefter mot Wang Yang, som han slog i tre raka hemma. Nu blev det överraskande förlust med 2–3 och polackerna hade utjämnat till 1–1.

"Har höjt sig"

Mattias Översjö såg dock till att återställa ordningen och vann mycket säkert med 3–1 mot Patryk Zatowka. Det var bara vid ett tillfälle i tredje set som det blev lite nervöst.

– Efter timeouten vid 7–6 i tredje vann Mattias resten av bollarna i det setet och 11–3 i fjärde. Mattias har höjt sig rejält på slutet med bättre tempo och rörelse i spelet, säger Peter Andersson.

Xu tog revansch

Xu Hui var rejält besviken på sig själv efter första singeln och man kunde se på hans blick att det bara fanns ett läge mot Kaii Konishi.

– Han sa innan matchen att den här ska jag inte förlora, säger Andersson.

Så blev det inte heller. Xu fick revansch från första mötet i Eslöv och vann i tre raka set i imponerande stil.

I finalen ställs Eslöv mot franska Pontoise där Kristian Karlsson spelar. Lagen möttes redan i gruppspelet och där vann de var sin match, vilket kan vara en fingervisning om en jämn finaluppgörelse.