Sport

Eslöv tog tillbaka SM-guldet

Naomi Owen, Caroline Tanksa, Stefanie Christensen, Li Xin Yu och Nomin Bassan är svenska mästare i bordtennis.
Naomi Owen, Caroline Tanksa, Stefanie Christensen, Li Xin Yu och Nomin Bassan är svenska mästare i bordtennis.

Eslöv är tillbaka på bordtennistronen igen. Efter förra årets finalförlust blev det vinst i två raka finaler mot Storfors, två gånger 5–2.– Åter är det stora siffror, men det var betydligt jämnare när man ser till spelet och vi avgjorde efter en hård femsetare, sade Eslövs tränare Andy Kienle.

Storfors hade stora förhoppningar att kunna vända på finalen. Inte minst med tanke på att man förstärkt med schweiziska stjärnan Rachel Moret, som inte fanns med i första finalen. Förra säsongen blev Rachel Moret matchvinnare då hon spelade för Ängby, som den gången snuvade Eslöv på guldet.

Varken hon eller Storfors kunde dock stå emot lagmaskinen Eslövs PK som nu tog sitt tredje guld på fyra år. Bortasegern med 5–2 följdes upp med samma siffror i hemmamatchen i damernas SM-slutspel i bordtennis.

Stor del i att guldet hamnade i Eslöv hade Li Xin Yu, som på nytt tog två stabila segrar.

Största överraskningen i guldlaget var danska löftet Stefanie Christensen. Hon öppnade med vinst mot Filareti Exarchou. Därmed verkade pressen ha släppt för i sin andra match vann hon över svåra Audrey Mattenet med 11–8 i skiljeset.

Christensen har höjt sig flera steg de senaste månaderna.

– Jag har tränat väldigt hårt. Li har hjälpt mig mycket med taktiken. Jag har också tränat hemma i Köpenhamn. Själv tycker jag att jag utvecklat servar och returer mest, säger hon.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset