Nomad är en rullande klädbutik. 
Nomad är en rullande klädbutik. 

Många är vi som längtar efter några dagar i det stora äpplet. Vi drömmer om att gå promenader i vackra Greenpoint, äta långa middagar på någon mysig restaurang och bara ha det gott. Tidningen Res Katarina Matsson ger dig nu sina senaste tips om New York.

David Grossman/Alamy

Katarina Matsson ger sina bästa bar-, hotell- och shoppingtips i Greenpoint.

I The Refinery Hotels lokaler låg tidigare en hattfabrik. 

Eleganta baren Alameda med goda drinkar och snygga kunder.

Med sina trädkantade gator, färgglada trähus, utdömda industriområden och billiga(re) hyror har Greenpoint länge legat och bubblat norr om Williamsburg. 

Nu, efter vårens och sommarens bar- och restaurangexplosion, har det traditionellt polska området på allvar etablerats som nytt hipsternav. 

Att kvarteren i Brooklyns norra utkant dessutom är hem åt Lena Dunhams karaktär Hannah i tv-serien ”Girls” har inte skadat imagen. 

Det är väl värt resan för en drink eller två – eller varför inte en hel barrunda?

Spana in snygg  lokalbefolkning

Alameda

Mysig men ändå elegant, med fokus på den stora, ovala baren. Här sippar ni drinkar, knaprar på nyamerikanska rätter som en bacon- och äggmacka med gåslever och spanar in de snygga lokalinvånarna.
Franklin Street 195, www.alamedabk.com

The Bounty

Med klassiska cocktails, ostron och hållbart fångad fisk prickar The Bounty in tre av foodie-kulturens favoriter. Besökarna hör  ofta hemma i området.
Greenpoint Avenue 131, www.thebountybrooklyn.com

Skandinavisk touch med stor ölmeny

Tørst

Skandinavien är stort i New York. Det här danska ölmeckat blandar modern, rustik dansk design med skäggigt klientel och en ölmeny i konstant förändring.
Manhattan Avenue 615, www.torstnyc.com

Achilles Heel

Brooklynprofilen Andrew Tarlows senaste tillskott till Greenpoint är som en gammal hamnsylta där sjömän kan samlas för att dricka rom, utbyta rövarhistorier och värma magen med en ”clam chowder”. West Street 180, www.achillesheelnyc.com

Spring in i Bill Murray i baren

Lake Street

När fyra indierockare från The Hold Steady, w/o, Spoon och The Wanted öppnar en bar har de inspirerats av mellanvästern. Balanserar perfekt mellan sunkigt och hippt.
Manhattan Avenue 706, www.lakestreetbar.com

River Styx

Industritrendig och lekfull inredning. Enligt recensionerna är kvaliteten fortfarande lite svajig – men du har chans att springa in i skådespelaren Bill Murray? Hans son Homer är en av delägarna.
Greenpoint Avenue 21, www.riverstyxny.com

Boutiquehotell med känsla av svunnen tid

Refinery Hotel

Ständigt poppar nya boutiquehotell upp i New York. Ett av de senaste är Refinery Hotel i stadens gamla modedistrikt. Arkitekter och inredare har tagit fasta på byggnadens historia som hattfabrik – inklusive den numera nästan obligatoriska ”förbudsera”-inspirerade cocktailbaren. Resultatet är ett elegant tillbakablickande på enkelt gångavstånd till Empire State Building, Bryant Park, Grand Central och Times Square. Priser från cirka 2 800 kronor.
West 38th Street 63, www.refineryhotelnewyork.com

Nostalgitripp till 1990-talet

Mr Throwback

Har SVT:s nostalgiserie ”Nineties” fått dig att längta efter Air Jordans, NKTOB-t-shirts och Ninja Turtles-gubbar, allt till ett soundtrack av Jay-Z:s ”Feelin’ it”? I så fall ska du hälsa på hos Mr Throwback i East Village. Den lilla butiken är närmast ett museum över 1990-talskultur, med viss övervikt mot hiphop. East 9th Street 428, www.mrthrowback.com

Efter food trucks – nu är det modebilar

Nomad

Food trucks har länge varit ett stående inslag i New Yorks stadsbild. Nu är det modebilarnas tur. Regelverket är fortfarande oklart, men det hindrar inte mobila modeentreprenörer från att ge sig ut på gatorna. En av dem är Nomad som har sin bas i Hoboken, New Jersey, men även dyker upp mer centralt. Hos Nomad hittas allt ifrån spetstoppar till långkjolar och 1980-talsdoftande grafiska mönster – perfekt för New Yorks unga fashionistor. Följ bilen på: http://thenomadtruck.com

FLER RESTIPS PÅ RES.SE

Kommentera denna artikel

Vad tycker du? Här har du möjlighet att kommentera denna artikel. Vi på Metro vill ha en öppen dialog där de som deltar respekterar varandras åsikter. Alltså förväntar vi oss att du håller en schysst ton. Du kan framföra dina åsikter på ett civiliserat sätt även om du inte håller med om andras. Vi tror på dig!

Här kan du läsa hela vår kommentarspolicy.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset