Sport

Eventuell titelmatch för Yigit

Boxaren Anthony Yigit. Arkivbild.
Boxaren Anthony Yigit. Arkivbild.

Fajten mellan Mikaela Laurén och Klara Svensson är huvudmatch på boxningsgalan i Stockholm i september.Men galan kommer att innehålla flera svenskar.Och eventuellt en titelmatch.

Ordkriget mellan de två kvinnliga boxarna är redan i gång, trots att det är två och en halv månad kvar till matchen i ringen.

Stallet Team Sauerland arbetar nu för att spika resterande matcher vid boxningsgalan i Hovet den 10 september. Anthony Yigit, Otto Wallin, Oscar Ahlin och Hampus Henriksson nämns alla vid namn av promotorn Nisse Sauerland.

– Det kommer vara ett starkt underkort (andra match). Lineupen blir stark, säger han till TT och fyller i:

– Yigit och Otto kommer definitivt vara med.

24-årige superlättviktaren Anthony Yigit är obesegrad som proffs – 17 segrar och en oavgjord – och poängvann i maj över irländaren Philiip Sutcliffe Junior i Hamburg.

Den 10 september kan Yigits match, där motståndaren ännu inte är utsedd, bli en titelfajt.

– Vårt mål är att Anthony ska slåss om en mindre WBC-titel, så han stiger på rankningen. Han är en av Sveriges mest talangfulla boxare. Om inte en av Europas mest talangfulla. Han kan slå vem som helst, säger Nisse Sauerland.

Två månader innan galan, alltså nu bara om ett par veckor, måste Team Sauerland ha klart för sig vilka som ska boxas, enligt stallets promotor.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset