Nyheter Sverige

Experten: Kan bli prins Karl-Johan

Klockan 11.15 på torsdag ska det hållas konselj på Slottet, då ska namnet på prins Carl Philips och prinsessan Sofias son avslöjas. Arkivbild.
Klockan 11.15 på torsdag ska det hållas konselj på Slottet, då ska namnet på prins Carl Philips och prinsessan Sofias son avslöjas. Arkivbild.

Bertil eller Erik? Kanske Karl-Johan men troligtvis inte Liam.Snart får vi veta namnet på prinsparets son. Namnforskaren Katharina Leibring tror på ett traditionellt alternativ.

När prins Carl Philip mötte pressen på tisdagen var han och prinsessan Sofia inte "helt hundra" på vad deras nyfödde son ska heta. Men på torsdagen måste de ha bestämt sig, då får vi veta namnet på Sveriges nye prins.

Fram till dess kommer det spekuleras friskt. Carl Philips syskon Victoria och Madeleine har överraskat med otippade namn som Estelle och Leonore. Men det ska vi nog inte vänta oss nu enligt Katharina Leibring, namnforskare vid Institutet för språk och folkminnen.

Hon säger att pojkar ofta får lite mer konservativa namn medan föräldrarna tar ut svängarna lite mer när det gäller flickor.

– Jag tror att det blir ett relativt traditionellt namn. Det är många som tippat Bertil, det är inte alls osannolikt.

Dubbelnamn är på uppgång igen, säger Leibring och nämner Karl-Johan som ett tänkbart alternativ. Hon tror också att lillprinsen kommer få ett namn från prinsessan Sofias släkt.

– Jag tror att Erik kommer att ingå som en del av prinsens namn, eftersom Sofias pappa heter Erik.