Nyheter Sverige

Explosion skrämde många i Karlstad

Polis och räddningspersonal på plats på Tingvallagymnasiet i Karlstad där en explosion inträffade strax före 15 på tisdagen.
Polis och räddningspersonal på plats på Tingvallagymnasiet i Karlstad där en explosion inträffade strax före 15 på tisdagen.

En kraftig explosion inträffade vid Tingvallagymnasiet i Karlstad på tisdagen. Räddningstjänst och polis skickades till platsen.– Två mörkklädda män sågs lämna platsen, säger Christer Magnusson, vakthavande befäl på Värmlandspolisen.

Larmet kom in till räddningstjänsten strax före klockan 15 på tisdagen efter att många människor i centrala Karlstad hört en smäll och sedan sett en kraftig rökpelare från taket på Tingvallagymnasiet.

Explosionen ska även ha hörts i en idrottssal inne i gymnasiet. Alla elever som befann sig där evakuerades.

– Två mörkklädda män sågs lämna platsen efter att ha tänt på en smällare av något slag. Det small och satte igång billarm, säger Christer Magnusson vid Värmlandspolisen till TT.

Explosionen orsakade inga materiella skador och inga personer skadades.

– Det finns inte mycket att gå på. Vi hoppas att vi får in tips från någon som har känt igen personerna. Annars blir det svårt, säger Christer Magnusson.

Räddningstjänsten letade igenom gymnasiet och det intilliggande området.

– Vi har också varit uppe på taket. Men vi har inte hittat vad som har förorsakat explosionen, säger Ola Åkesson, räddningschef i beredskap vid räddningstjänsten i Karlstad.

Tommy Pedersen
Räddningstjänsten har inte kunnat hitta vad som orsakade en kraftig explosion vid Tingvallagymnasiet i Karlstad.