Nyheter Sverige

Explosion vid skola skadade flera

En explosion har inträffat på en gymnasieskola i Rättvik. Tre personer skadades varav en fick allvarligare skador. Arkivbild.
En explosion har inträffat på en gymnasieskola i Rättvik. Tre personer skadades varav en fick allvarligare skador. Arkivbild.

En kraftig explosion inträffade i ett skjul vid en maskinhall på Stiernhööksgymnasiet i Rättvik vid 22-tiden på torsdagskvällen. Enligt polisen i Dalarna har tre personer som befann sig invid byggnaden skadats och förts till sjukhus.

– Tre har förts till Mora lasarett med varierande skador. För en av dem bedöms skadorna som allvarliga men inte livshotande. Det ska röra sig om skador i ansiktet och buken, säger Jonas Häll, vakthavande befäl vid polisen i Dalarna.

De tre ska vara i övre tonåren, men polisen vet ännu inte om de var elever på skolan eller hade någon annan koppling dit. Explosionen inträffade troligen på grund av att en acetylentub lämnats öppen och gas har läckt ut.

– Vi har spärrat av för teknisk undersökning under morgondagen och har inlett en brottsutredning gällande allmänfarlig vårdslöshet, säger Jonas Häll.

Stiernhööksgymnasiet är en kommunal skola med bland annat naturbruks- och idrottsinriktning. Förutom allmänna gymnasieprogram finns också flera yrkesprogram och lärlingsutbildningar. Där finns också ett internat med plats för 130 elever, enligt skolans hemsida.