Nöje Musik

Extrakonsert med Bruce Springsteen

Biljettkön ringlade sig från Scandinavium nästan hela vägen bort till Korsvägen när biljetterna till Bruce Springsteens konserter på Ullevi släpptes i Göteborg.
Biljettkön ringlade sig från Scandinavium nästan hela vägen bort till Korsvägen när biljetterna till Bruce Springsteens konserter på Ullevi släpptes i Göteborg.

Köerna blev långa både utanför biljettombuden och på nätet. Och när biljetterna väl släpptes tog de slut på mindre än en timme. Nu blir det inte oväntat en extrakonsert med Bruce Springsteen på Ullevi i sommar.

Mönstret känns igen från exempelvis biljettsläppet till Håkan Hellströms konsert på just Ullevi i början av juni. Efter mindre än en timme meddelade arrangören Live Nation att det blir en extrakonsert även med Bruce Springsteen och hans E Street Band.

– Redan vid 9 kunde man konstatera att intresset var långt större än det antal biljetter som Ullevi rymmer, säger Kristofer Åkesson, presskontakt på Live Nation, till TT.

– Då kunde vi släppa upp ytterligare en konsert, två dagar senare.

Nu blir det spelning med Springsteen på Ullevi både den 25 och den 27 juni. Något extra telefonsamtal till "the Boss" behövdes inte.

– Det är alltid vårt jobb att titta på alla eventualiteter. Men vi måste fokusera på den första konserten, den vi har bokad och bekräftad, först, förklarar Åkesson.

– Sedan när vi såg hur fantastiskt stort intresset fortfarande är kunde vi rulla in ytterligare en konsert.

En tredje konsert är dock inte aktuell, trots att även extraspelningen var fullbokad på några timmar.

– Nej. Att fylla Ullevi två gånger är fantastiskt nog.