Nyheter Sverige

Fängelse för 152 sexbrott mot barn

Den man som misstänks ha utsatt 46 barn för olika typer av brott döms till över två års fängelse. Arkivbild.
Den man som misstänks ha utsatt 46 barn för olika typer av brott döms till över två års fängelse. Arkivbild.

Med smicker och komplimanger fick den 42-årige mannen unga flickor att posera sexuellt för honom på internet.Nu döms han till fängelse i två år och fyra månader för 152 brott mot 46 flickor.

– När jag pläderade sade jag max två och ett halvt år, så det faller ju inom ramen för vad jag anser skulle vara en korrekt påföljd, säger Bo Lundberg, 42-åringens försvarsadvokat.

Den 42-årige mannen utgav sig ibland för att heta "Sofia" och ibland "Jolly" och efter en första kontakt på sajter som exempelvis Kamrat.com lyckades han via främst Skype förmå flickor i åldern 7–15 år att posera sexuellt för honom.

Totalt ska mannen ha utnyttjat 46 flickor och utsatt dem för 152 brott under tidsperioden januari 2012–april 2014. Ystads tingsrätt dömer nu 42-åringen för bland annat sexuella övergrepp mot barn, grovt utnyttjande av barn för sexuell posering och grovt barnpornografibrott.

Åklagaren yrkade på att de sexuella övergrepp mot barn som mannen åtalades för skulle bedömas som grova brott, men rätten tycker annorlunda. Domstolen anser att det inte förekommit några tvångssituationer eller hot i kontakten med flickorna.

Mannen ska även betala 5 000 till 60 000 kronor i skadestånd till flickorna.