Sport

Färjestad förvärrade Modos läge

Färjestadsmålvakten Lars Haugen gjorde omgångens räddning när Färjestad slog Modo på bortaplan. Arkivbild.
Färjestadsmålvakten Lars Haugen gjorde omgångens räddning när Färjestad slog Modo på bortaplan. Arkivbild.

I ishockey handlar det i hög grad om att förvalta sina chanser.Det gjorde Färjestad på lördagskvällen – inte Modo.Därför kunde värmlänningarna åka hem med tre poäng efter att ha vunnit med 4–1.

Färjestad har visat god form den senaste tiden, har nu fem segrar på de senaste sju matcherna.

Värmlänningarnas position topp sex – som ger en direktplats till slutspelets kvartsfinaler – blir allt tryggare.

Modo, näst sist i tabellen, ser däremot alltmer ut som ett kvallag. Andreas Johanssons gäng har spelat bra ishockey den senaste tiden, men inte lyckats omsätta det i tillräckligt med poäng.

Efter förlusten mot Färjestad är avståndet till både Rögle och Malmö åtta poäng och med 13 omgångar kvar talar väldigt lite för att Modo ska kunna gå förbi något av Skånelagen.

Darrigt hemmaförsvar

Mot Färjestad dominerade Modo långa stunder, inte minst i andra perioden där Färjestad gick från 1–1 till 3–1 och i praktiken avgjorde matchen.

Färjestad visade till skillnad mot Modo stor effektivitet, men fick också en del hjälp från hemmaförsvaret.

Rickard Wallins kvittering till 1–1 kom efter en tavla av en Modoback på egen blå linje och Johan Olofsson fick en och en halv zon för sig själv innan han ursnyggt drog bort Modos målvakt Jonatan Bjurö och satte 2–1.

Avgörande 3–1 pricksköt sedan Joel Eriksson Ek bakom en skymd Bjurö.

Ilsken Johansson

Andreas Johansson var påtagligt besviken och arg när han efteråt skulle försöka summera matchen och använde många kraftuttryck.

– Någon jävel måste sätta in huvudet framför mål och sätta dit pucken. Vi är för ineffektiva, det är det som dödar oss för andra matchen i rad.

Och varför sätter inte någon dit huvudet framför mål?

– Jag vore världens jävla geni om jag kunde svara på det. Vi lyckades få Haugen (Lars, Färjestads målvakt) i zonen… Den här matchen skulle vi bara ha vunnit.

Sa Andreas Johansson och svor lite till innan presskonferensen var över.

Färjestads assisterande tränare Anders Karlsson var betydligt lugnare.

– Vi växte in i matchen, fick utdelning i andra perioden och sedan spelade vi stabilt försvarsspel i tredje, behärskade matchen.

Ett kyligt Färjestad var aldrig hotat i slutronden. Möjligen kunde det blivit spännande om Gustav Posslers direktskott i mitten av perioden gått i nät.

Men där gjorde Lars Haugen förmodligen SHL-omgångens häftigaste räddning när han kastade sig som en fotbollsmålvakt och stötte bort pucken.