Sport

Färre tävlingar ska ge bättre resultat

När Anna Nordqvist nu inleder sin åttonde säsong som USA-tourproffs är det med ett annat upplägg.Färre tävlingar, mer tid för återhämtning – och fullt fokus på majortävlingarna och OS.– Jag ska lägga ett bra spelschema så jag håller under året, säger hon.

Den svenska världsstjärnan, som inleder året som nummer 14 på världsrankingen, är just nu på Bahamas för säsongsöppningen på LPGA-touren.

Därefter blir det ett något lugnare program fram tills sommarens höjdpunkter.

– Jag kommer att ta lite fler tävlingar ledigt och har tänkt till lite mer innan jag har lagt säsongsplaneringen. Jag tror också att jag bara har två fyra-veckors tävlingsperioder i år för att jag ska kunna hålla, säger Anna Nordqvist till Viasat Sport.

2016 innehåller ju extra många stortävlingar, fem majortävlingar och så OS, vilket gör att det gäller att välja tävlingar och träningsperioder klokt.

Inget Hawaii

Nordqvist väljer därför bort tävlingar hon brukar spela.

– Jag åker inte till Hawaii eller Australien, för det är otroligt långt bort. Jag får också välja lite mer när jag åker hem till Sverige. I vanliga fall åker jag efter British Open men nu behöver jag vara i USA och förbereda mig, säger Anna Nordqvist till Viasat Sport.

Rent spelmässigt var 2015 stundtals riktigt bra. Nio topp-10-placeringar (varav en seger) och sammanlagt en miljon inspelade dollar. Den stora missräkningen var US Open, där hon missade kvalgränsen.

Hedwall väntar

Just jämnheten är ett fokus för året.

– Ja, jag ska höja min lägstanivå i spelet. Konkurrensen hårdnar men jag hoppas vara uppe och tampas i toppen fler gånger än 2015, säger hon till Viasat Sport.

På Bahamas finns även Pernilla Lindberg, Maria McBride och Daniella Holmqvist med i startfältet. Caroline Hedwall, som har till juni på sig att återta sin OS-plats från Pernilla Lindberg, väntar en vecka till innan hon gör säsongsdebut.