Sport

Färske kaptenen: "Vi kan vinna OS"

Nathalie Hagman gjorde sju mål mot Ryssland. Arkivbild.
Nathalie Hagman gjorde sju mål mot Ryssland. Arkivbild.

En seger och två förluster.Det blev handbollslandslagets facit i fyrnationsturneringen i Nederländerna sedan stjärnorna Isabelle Gulldén och Sabina Jacobsen vilats mot Ryssland, 28–31.– Vi har en reserv att plocka fram, säger förbundskaptenen Henrik Signell.

Sverige avslutade handbollsturneringen "Kakao från Ghana" med förlust mot VM-femman Ryssland, 28–31. Precis som mot Montenegro på onsdagen ledde Blågult i halvtid (16–14), men tappade i andra halvlek.

Färske förbundskaptenen Henrik Signell ställde över Isabelle Gulldén och Sabina Jacobsen, men anfört av Nathalie Hagman (sju mål) och Jamina Roberts (fyra) kunde Sverige ändå hålla jämna steg med gruppmotståndaren i OS i Rio de Janeiro.

"Långt framme"

Totalt sett blev det tre jämna matcher mot bra motstånd i Eindhoven. Nederländerna tog VM-silver i Danmark i fjol och Montenegro slutade på åttonde plats.

– Vi har matchat laget ganska brett och har en del kvar att jobba med. Vi har en liten reserv att plocka fram men hotar ändå de här lagen. Det är klart att man alltid vill ha mer tid på sig men det känns som om vi är tillräckligt långt framme för att vara i gott slag till OS-premiären (mot Argentina den 6 augusti brasiliansk tid), säger Henrik Signell till TT.

Det är ingen fara med Gulldén och Jacobsen.

– De har lite småskavanker, men inget som oroar inför OS, säger förbundskaptenen.

Kan vinna OS

Sverige OS-genrepar mot Spanien på plats i Brasilien den 3 augusti. Då ska alla delar vara på plats. Samarbete och tajming är två ledord på vägen.

– Vi kommer att nöta på detaljer som ganska enkelt gör oss bättre. Med bättre tajming utnyttjar vi varandras styrkor på bästa sätt och minimerar samtidigt misstagen, säger Signell.

Förhoppningarna om ett bra OS är goda.

– Vi vill ta oss vidare från gruppen. Sedan är det öppet om det. Åtta-tio lag kan vinna OS och vi är ett av dem. Men då ska mycket stämma... ja, allt ska stämma, säger Signell.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset