Nyheter Sverige

Föräldrar anhållna efter tvillingdöd

Polisen har anhållit föräldrarna till de tvillingar som påträffats döda. Arkivbild.
Polisen har anhållit föräldrarna till de tvillingar som påträffats döda. Arkivbild.

Föräldrarna till tvillingparet i spädbarnsåldern som hittats döda i en bostad i Eksjö är fortsatt anhållna, skäligen misstänkta för vållande till annans död. En rättsmedicinsk undersökning kommer att göras för att utreda dödsorsaken.

Parets båda advokater vill i nuläget inte kommentera hur föräldrarna ställer sig till anklagelserna.

– Kvinnan mår mycket dåligt. Det har inte varit läge att gå igenom vad som har hänt och hur hon reagerat på rubriceringen, säger Mikael Svegfors, mammans advokat till TT.

– Utredningen har precis inletts och i det här skedet kan jag överhuvudtaget inte kommentera någonting, säger pappans advokat Elisabeth Nygren.

Åklagare Frida Noldin vill med hänsyn till alla inblandade och med hänvisning till förundersökningssekretess inte kommentera vad som framkommit hittills.

– Jag har till och med onsdag förmiddag att fatta beslut om häktningsbegäran. Så i dagsläget kvarstår misstankarna. Vi arbetar både med förhör och teknisk undersökning och kommer även att göra det under morgondagen, säger hon.

Det var under natten mot söndagen som polis och ambulans larmades till orten i Eksjö kommun. Läkare kunde då konstatera att barnen var döda.

Föräldrarna är skäligen misstänkta, vilket är den lägre misstankegraden. Enligt polisen kan brottsrubriceringen komma att ändras.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset