Nyheter Sverige

Föräldrar nekar till bebismisshandel

En bebis har enligt sjukvården dött under oklara omständigheter Föräldrarna har anhållits men nekar till brott . Arkivbild.
En bebis har enligt sjukvården dött under oklara omständigheter Föräldrarna har anhållits men nekar till brott . Arkivbild.

Den mamma och pappa i Trollhättan som anhållits misstänkta för att ha misshandlat sin sex månader gamla bebis till döds nekar till brott.

Enligt mannens försvarare, advokat Christin Hofbauer, har pappan förklarat att barnet varit sjukt de senaste dagarna.

– Han säger att barnet varit sjukt de senaste dagarna, men vet inte vad det är för sjukdom. Vi väntar på obduktionsprotokoll och tror att mycket kommer att klarna där, säger advokaten till P4 Väst.

– Min klient har förklarat vad som har hänt de senaste dagarna och varför de åkte in till sjukhuset. Han nekarförstås till att ha misshandlat barnet.

Mammans försvarare, advokat Bengt-Erik Sik tror att ärendet snart ska vara uppklarat.

– Det är en hemsk händelse. Hon har inte på något vis kunnat hjälpa detta. Det är ett tragiskt missförstånd, säger advokat Bengt-Erik Sik.

Sjukvården larmade förra veckan om att barnet avlidit under oklara omständigheter. Polis och åklagare är förtegna om fallet.

– Det är förundersökningssekretess och i nuläget vill vi inte lämna ut några uppgifter eftersom det kan skada utredningen, säger Carina Gustafsson till radiokanalen.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset