Sport Sport-topp

Förbundet anmäler Strandberg

Carlos Strandberg – och ett mer kärvänligt strypgrepp. Arkivbild.
Carlos Strandberg – och ett mer kärvänligt strypgrepp. Arkivbild.

AIK stängde av Carlos Strandberg i matchen mot Gefle efter strypgreppet på lagkamraten Daniel Sundgren.Nu kan anfallsstjärnan straffas ytterligare.Det svenska fotbollsförbundet har anmält händelsen till disciplinnämnden.

"Anmälan görs då domaren inte sett händelsen i samband med matchen. Anmälan ställs till SvFF:s Disciplinnämnd som nu har att pröva frågan om eventuell påföljd för händelsen", skriver förbundet på sin hemsida.

Det var efter slutsignalen i matchen mot Falkenberg som Strandberg gav sig på Sundgren, en händelse som han snabbt gav ursäkt för på Instagram senare under kvällen.

Disciplinnämnden behandlar ärendet tidigast på torsdag.

Fram till i fjol ansvarade en speciell granskningsgrupp för anmälan av bestraffningsbara händelser i samband med match som inte uppmärksammats av domaren. Den gruppen lades dock ner i fjol och har ersatte med "en kanslifunktion".

Carlos Strandberg låneavtal med AIK löper ut i sommar, så de allsvenska mötena med Örebro på lördag och mot Kalmar i juli blir troligen hans sista matcher innan han återvänder till CSKA Moskva.

Läs också