Sport

Fördel Eslöv inför bortareturen

Eslöv vann den första finalmatchen i Champions League över Pontoise. Från vänster Xu Hui, tränaren Peter Andersson, Robert Svenson och Mattias Översjö.
Eslöv vann den första finalmatchen i Champions League över Pontoise. Från vänster Xu Hui, tränaren Peter Andersson, Robert Svenson och Mattias Översjö.

Eslövs bordtennisherrar lägger titlarna på hög. Nu är den största av dem alla – Champions League – mycket nära.Eslöv leder med 3–1 inför bortareturen mot Paris-laget Pontoise.

Häromdagen säkrade Eslöv AI:s herrlag SM-titeln i lag – den elfte på tolv år.

Det gyllene läget inför söndagens Champions League-avgörande ordnades via 3–1-segern i Eslöv i det första mötet. Två singelsegrar räcker för att nå svensk klubbpingis största framgång någonsin.

– Visst, så är reglerna. Men så tänker vi inte. Vi går in för att vinna, säger Robert Svensson, på väg till den första träningen i Pontoise efter ankomsten till Paris på fredagen.

Svensson är tvåa i laget bakom självklara ettan Xu Hui. Trion kompletteras av Mattias Översjö, som bidrog med en seger i det första mötet.

I Pontoise finns Sverigeettan Kristian Karlsson, som dock ställdes över i första matchen.

– Jag är rätt säker på att han kommer att spela på söndag. Han är riktigt bra och har avgjort Champions League-finalen för dem förut, säger Svensson.

Trots det digra majschemat i bordtennisklubben har Svensson jobbat som vanligt med sitt civila yrke som brandman.

– Jag får njuta av semestern sedan i stället, säger 32-årige Svensson.

– Som pingisspelare är det här det största jag fått vara med om. Jag är tacksam över att få uppleva det här.