Sport

Fördel Hamilton i Montreal

Lewis Hamilton signalerar för ett lyckat kval.
Lewis Hamilton signalerar för ett lyckat kval.

Den regerande mästaren Lewis Hamilton har goda förutsättningar att knappa in på stallkamraten Nico Rosberg i VM-tabellen.Britten var snabbast i kvalet i Montreal och står i pole position för 53:e gången i karriären.

Sex hundradelar och två tusendelar av en sekund.

Det var kvalmarginalen som innebär att det är fördel Hamilton i kampen med Rosberg – stallkamraten i Mercedes – i söndagens VM-deltävling i Kanada.

Britten är 24 poäng efter tysken sex lopp in i säsongen, men vann senast i Monaco och har alltså nu ytterligare en god chans att krympa avståndet till VM-ledaren – på banan där han har vunnit fyra gånger.

Svensken Marcus Ericsson slog sig inte in bland de 16 bilar som tog sig vidare från delkval nummer ett. Dessutom straffas han efter kollisionen med Sauber-stallkamraten Felipe Nasr i Monaco och flyttas ned från 19:e till 22:a plats. Han står därmed sist på "griden" i Montreal – och har bara danske Renaultföraren Kevin Magnussen, som startar i depån efter att ha kraschat på sista träningen, bakom sig.

Ericsson var över sekunden snabbare än Nasr i kvalet.

– Frustrerande att precis missa Q2 för andra helgen i rad men jag tycker ändå att det var en bra insats. Jag startar sist och det kan bara gå framåt därifrån. Men som sagt, jag tycker att det var ett helt okej kval och jag var betydligt före teamkollegan, sade Ericsson till Viasat.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset