Sport Sport-topp

Fördel Karlskrona i SHL-kvalet

Karlskronas Mattias Guter, tvåmålsskytt i 3–2-segern i SHL-kvalet mot AIK. Arkivbild.
Karlskronas Mattias Guter, tvåmålsskytt i 3–2-segern i SHL-kvalet mot AIK. Arkivbild.

Karlskrona leder med 2–1 i matcher mot AIK i kampen om en plats i SHL i höst.SHL-laget vann onsdagens möte med 3–2 sedan AIK haft ledningen med 1–0 och fått ett mål bortdömt.– Tråkigt att han (domaren) blåste så tidigt, pucken var ju lös, sade AIK:s tränare Roger Melin till TV12.

Vid ställningen 1–0 i andra perioden petade Malte Strömwall in pucken som han trodde betydde 2–0 till Stockholmslaget. Men en videogranskning visade att domaren blåst av spelet innan pucken glidit i mål.

– Synd att vi inte får målet med oss som vi gör i powerplay, sade Roger Melin som emellertid var stor i nederlagets stund och förklarade att matchen förlorades när Karlskrona vände 0–1 till 2–1 på en och en halv minut i slutet av mittperioden.

– Bägge målen som vi släpper till i andra perioden blir ju avgörande. Vi blir passiva, vi tar inte riktigt kampen.

AIK kvitterade visserligen genom Daniel Olsson Trkulja efter 13.00 i tredje perioden. Men drygt fyra minuter senare sköt Mattias Guter, som även stod för 1–1-kvitteringen, 3–2. Ett mål som blev matchens sista och som betyder att Karlskrona leder med 2–1 i matcher och är två segrar från SHL-spel i höst.

Nästa match spelas i Stockholm på fredag. Liksom i onsdagens match får AIK klara sig utan sin avstängde forward Robin Kovacs. AIK:s överklagande av 19-åringens avstängning avslogs tidigare på onsdagen av Riksidrottsnämnden, ett beslut som innebär att Kovacs missar även match fyra.