Mat & Dryck Hälsa Nyheter Världen

Företag: Vi har uppfunnit nyttig choklad

Kuka Xoco vill komma runt det onyttiga i choklad – för att komma åt det nyttiga i kakao.
Kuka Xoco vill komma runt det onyttiga i choklad – för att komma åt det nyttiga i kakao.

Ett företag påstår sig ha löst alla chokladälskares största problem – att det är så himla mycket socker och fett i choklad.

Personalen på det amerikanska företaget Kuka Xoco säger sig ha tagit fram en hälsochoklad som har 35 procent fett och socker. Detta beror på ingrediens som gör kakaon mindre bitter.

►LÄS MER: Även ljus choklad bra för hälsan

Ingrediensen kommer från en ört i Anderna, skriver tidningen The Independent.

– Det här utraderar behovet av socker, sötningsmedel och det mesta av fettet i chokladen, vilket banar väg för de medicinska fördelarna med choklad, säger forskaren Gregory Aharonian, som också är styrelseordförande i företaget Kuka Xoco.

►LÄS MER: Bättre minne med choklad

Nästa mål, säger företaget, är att göra en choklad med bara 10 procent fett och socker.

Mer om Hälsa