Sport

Första SHL-målet för en tuff dansk

Frölundas Spencer Abbott jublar efter sitt viktiga 2–1-mål mot Djurgården.
Frölundas Spencer Abbott jublar efter sitt viktiga 2–1-mål mot Djurgården.

Frölunda slog Djurgården med 3–2 och är serieledare i SHL igen. Alla mål utom 1–0 kom i tredje perioden. Tuffe dansken Oliver Lauridsen gjorde avgörande 3–1 i tom bur med 39 sekunder kvar.

Djurgården var inspirerat från start, med lite mer skärpa och vilja än Frölunda. Det var intensiv och fartfylld hockey, men också hafsigt spel emellanåt.

– För att komma till Göteborg och möta de blivande svenska mästarna tycker jag att vi gjorde en bra första period. I andra var Frölunda bättre tills de gjorde 1–0, säger Djurgårdens tränare Hans Särkijärvi.

Han tycker att Frölundas självförtroende avgjorde i tredje perioden.

Marcus Högström kvitterade för Djurgården vid 8.29 i sista akten, med ett skott ur dålig vinkel som touchade en Frölundaback.

Men bara 32 sekunder senare styrde Spencer Abbott in ett skott från Christoffer Persson till ny ledning, 2–1 för Frölunda.

Två mål sista minuten

Matchen fick en intensiv avslutning. Det blev två mål sista minuten. Oliver Lauridsen satte 3–1 från långt håll i tom kasse sedan Djurgården tagit ut målvakten. Marcus Sörensen reducerade med sju sekunder kvar.

Det var första målet i SHL för danske backen Oliver Lauridsen, en 26-åring som med sina 196 centimeter och 95 kilo är en tydlig profil på isen. Han kom till Frölunda inför denna säsong från spel i Nordamerika, bland annat några NHL-matcher i Philadelphia Flyers.

Oliver Lauridsen är lite av en "polis" i laget, ofta snabbt framme som stöd för lagkamrater som råkat i mer eller mindre regelvidriga gruff med motståndaren.

– Det är jättekul, säger Lauridsen med ett svårtytt skratt.

– Nej, det är en del av mitt spel som jag uppskattar mycket. Jag gör det både för lagkompisarna och min egen skull. Ibland har det en fin effekt på hur motståndarlaget beter sig efteråt, att man bara visar att man är där, säger Oliver Lauridsen.

Koll på utvisningarna

TT: Men ibland kan det bli så att du drar på dig en utvisning extra..?

– Det har jag inte gjort än!, svarar Oliver Lauridsen snabbt och lite upprört.

– Jag har inte dragit på mig nån tvåminutare i nån sån situation ännu. Jag försöker hålla mig lugn. Ska jag ta en "tvåa" så tar jag med mig nån motståndare i alla fall, säger dansken som blivit en favorit för Frölundas hemmapublik.