Nyheter Sverige

Försvunnen begärd häktad för mord

En man har begärts häktad i sin utevaro misstänkt för mordet och mordförsöket i Hageby i Norrköping i januari. Arkivbild.
En man har begärts häktad i sin utevaro misstänkt för mordet och mordförsöket i Hageby i Norrköping i januari. Arkivbild.

Åklagaren har begärt en man häktad i sin utevaro misstänkt för mord i Norrköping. Syftet är att kunna efterlysa mannen internationellt.

I slutet av januari sköts en 20-årig man till döds och en annan man skadades i området Hageby i Norrköping. Nu har åklagaren begärt en 43-årig man häktad i sin utevaro misstänkt för mordet och mordförsöket.

– Eftersom han fortfarande inte är hittad och gripen av polis vill vi ha honom häktad i sin frånvaro för det är ett underlag att kunna begära honom internationellt efterlyst, säger chefsåklagare Torsten Angervåg.

Åklagaren vill inte kommentera om han har kunskap om var mannen kan befinna sig. Mannen försvaras av advokat Birger Edelberg.

– Jag vill inte kommentera något över huvud taget, säger han.

Sedan tidigare sitter en 31-årig man häktad misstänkt för samma brott. Bakgrunden till skjutningen kan vara en konflikt mellan motorcykelklubbarna Hells Angels och Outlaws i Norrköping. Mannen som skadades ska enligt polisdokument ha tillhört Outlaws. Den man som mördades skulle dagen efter attentatet ha vittnat mot en man, som tillhör Hells Angels-sfären, som åtalades för mordförsök.