Nyheter Världen

Försvunnen seglare funnen som mumie

Den 59-årige ensamseglarens mumifierades ombord på sin båt. Här ses 44-fotaren i hamn i Filippinerna.
Den 59-årige ensamseglarens mumifierades ombord på sin båt. Här ses 44-fotaren i hamn i Filippinerna.

Kroppen av en tysk seglare har återfunnits utanför Filippinernas kust, bevarad i ett mumifierat tillstånd ombord på hans segelbåt. Den 59-årige mannen hade varit försvunnen sedan drygt ett år.

Fiskare har gjort ett gastkramande fynd drygt 50 sjömil öster om ön Mindanao i södra Filippinerna. Sjömannen Christopher Rivas och hans kolleger skulle just vända sin båt hemåt när de siktade ett delvis sjunket vrak av en segelbåt. Ombord på den 44 fot långa segelbåten hittade de en mumifierad kropp, skriver The Independent.

Ensamseglare

Rivas och hans kolleger bogserade båten till hamnen i Barobo, där filippinsk polis kunde identifiera den avlidne mannen med hjälp av dokument funna ombord. Den döde var en 59-årig ensamseglare från Tyskland som inte hörts av på mer än ett år.

Det finns inte någon misstanke om brott och filippinsk polis säger att mannen troligen avlidit till följd av en hjärtattack.

Bevarad av salt

Troligen har salt, värmen och torra havsvindar samverkat i en process som kan förklara varför mannens kropp har bevarats ombord på segelbåten. När Christofer Rivas klev ombord låg den förstenade kroppen i en vilsam pose över navigationsbordet, med ena handen bara centimeter från båtens komradio.