Metro Sport Fotbolls-EM 2016 Sport Fotbolls-EM i Frankrike

FA-chef rädd för fler oroligheter

Ryska supportrar attackerar engelska efter ländernas 1–1-match i EM.
Ryska supportrar attackerar engelska efter ländernas 1–1-match i EM.

Chefen för Englands fotbollsförbund (FA), Greg Dyke, är orolig för nya sammandrabbningar mellan ryska och engelska fotbollssupportrar i Lille de kommande dagarna.

Han har därför skrivit ett brev till den franska EM-arrangören.

I brevet uttrycker han sin oro över säkerhetsarrangemanget i staden och ber den franska polisen att "snarast möjligt se till att ha en samordnad och effektiv plan på plats".

Ryssland spelar match mot Slovakien i Lille i morgon eftermiddag. England ska på torsdag möta Wales i den närliggande staden Lens. De engelska supportrarna har tidigare ombetts att ladda upp i Lille inför det brittiska mötet på torsdag.

Inför och efter lördagens EM-match mellan England och Ryssland i Marseille hamnade engelska supportrar i bråk med ryska. 35 personer skadades, varav tre allvarligt. För en av de skadade är läget kritiskt men stabilt.

20 personer greps, dock ingen ryss, trots att den franske åklagaren Bryce Robin hävdade att ett 150-tal ryska huliganer var huvudansvariga för oroligheterna. Två britter har dömts till tre respektive två månaders fängelse.

Uefa ska i dag meddela vilket straff som Ryssland ska få efter incidenterna på arenan i Marseille där ryssar ropade rasistiska tillmälen, tände fyrverkerier och efter matchen hoppade över till sektioner med engelska supportrar och började slåss.

Uefa hotar även med att slänga ut Ryssland och England ur turneringen.