Sport

Falkenberg utan chans mot MFF

Malmö FF:s tränare Allan Kuhn är nöjd över att skåningarna har hittat rätt i defensiven. I kväll väntar tabelljumbon Falkenberg på hemmaplan. Arkivbild.
Malmö FF:s tränare Allan Kuhn är nöjd över att skåningarna har hittat rätt i defensiven. I kväll väntar tabelljumbon Falkenberg på hemmaplan. Arkivbild.

Malmö FF lyfte mot toppen av allsvenskan.För jumbon Falkenberg är livet bistrare – 0–2 borta var hallänningarnas femte raka förlust.– Det är inget nytt för oss. Vi får kämpa och kriga på, sade tränaren Hasse Eklund.

Falkenberg är inne på sin tredje raka allsvenska säsong, men stundar ett 2017 i superettan? När allsvenskan har en omgång kvar att spela innan EM-uppehållet är Falkenberg jumbo med blott fyra inspelade poäng.

– Det är väl där ni tippat att vi ska ligga från början – i botten. Nu ligger vi där, sade Falkenbergstränaren Hasse Eklund till journalisterna på presskonferensen efter förlusten mot Malmö FF.

Sex poäng upp till kval

Till Hammarby på kvalplats skiljer det sex poäng och det är ytterligare tre poäng upp till Kalmar och Häcken på säker mark. Innan uppehållet väntar just Kalmar på hemmaplan.

– Vi får försöka knapra åt oss lite poäng så att vi får häng på lagen framför oss. Det är rätt så många matcher kvar efter uppehållet. Vi hoppas skapa lite nerv i dramatiken nere i bottenstriden. Men vi måste börja få lite poäng först, sade Eklund.

Förlusten mot Malmö var lagets femte raka. Redan efter tolv minuter var ridån neddragen. Först satte Markus Rosenberg 1–0 i den sjunde minuten och fem minuter senare ökade Vidar Örn Kjartansson på till 2–0. Därefter kunde allsvenskans nya serieledare MFF spela av matchen inför 15 876 åskådare.

– En rejäl uppförsbacke som vårt läge och vår form inte riktigt klarar av, sade Hasse Eklund.

"En stark grupp"

Efter de tidiga förlusterna mot Jönköpings Södra och Sundsvall har Malmö endast släppt in fyra mål på de senaste åtta omgångarna (skrivbordssegern med 3–0 mot IFK Göteborg inräknad). Totalt står MFF på 24 poäng, vilket betyder serieledning.

– Det var inte många av er som trodde det när vi hade två raka förluster där i början, men vi är en stark grupp, sade målvakten Johan Wiland.

Wiland fick för fjärde allsvenska matchen i följd hålla nollan hemma på Swedbank Stadion och MFF har totalt sett endast släppt in tio mål – bäst i allsvenskan så här långt.

– Vi har en borg vi spelar i och vi har en publik som stöttar oss i alla lägen. Får vi det att stämma defensivt vet vi att vi kommer att göra mål framåt i de flesta matcher, sade Johan Wiland.

Läs också