Sport

Fansen förstår men sörjer Zlatan

Linnéa Götesson och Louise Svensson från Örkelljunga laddar upp inför matchen mot Belgien.
Linnéa Götesson och Louise Svensson från Örkelljunga laddar upp inför matchen mot Belgien.

Zlatan Ibrahimovics besked om avsked var väntat och mottogs med jämnmod bland de svenska fansen på plats på EM i Frankrike.Men "Ibra" kommer att bli saknad.– Han har betytt så mycket för svensk fotboll och Sverige överhuvudtaget, säger Simon Hedqvist från Sandviken.

Ibrahimovics namn är det absolut mest frekvent förekommande på de gulklädda ryggarna som laddade inför Sverige-Belgien på strandpromenaden i Nice, där de svenska supportrarna fullkomligt utklassade sina belgiska motparter i ett gäng fotbollsmatcher i fans zone.

8–4 i den första drabbningen följdes upp med 9–1 i den andra innan stora delar av publiken tappade intresset.

Hela Simon Hedqvists kompisgäng har Zlatans efternamn på ryggen.

– Han är den absolut största spelaren i Sverige genom tiderna, säger Simon Hedqvist, som också ser Zlatan som en representant för någonting större.

– Den nya generationen, allt han har kommit med. Attityden, vinnarmentaliteten.

"Förstår honom"

Beskedet att Sveriges sista match i EM också blir Ibrahimovics sista i det svenska landslaget lämnade den svenska superstjärnan på en presskonferens dagen före match.

– Det är ju inte jätteroligt. Det känns som om det är nu han är som bäst, så varför sluta nu, säger Linnéa Götesson från Örkelljunga.

– Fast samtidigt så har han inte gjort så mycket i landslaget. Han har haft för dåliga spelare runt sig för att kunna göra något bra. Så jag förstår honom också, för han kommer inte att få ut det han vill få ut, säger hennes kompis Louise Svensson.

Kan bli nystart

Alla är dock glada över att få vara på plats på matchen mot Belgien, som hjärnorna säger nog blir den sista Zlatan-showen även om hjärtana vill annorlunda.

– Det kan vara ett bra sätt att tagga igång resten av laget kanske, och även fansen, när de vet att det nu är det sista, säger Simon Hedqvist.

TT: Vad tror du om det svenska herrlandslaget efter Zlatan?

– Jag vet faktiskt inte. Det är ju en ny, bra generation på väg in med U21-generationen. Så jag hoppas att det kan bli en nystart nu med en ny förbundskapten också. Jag tror det.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset