Sport

Fantastisk ligaavslutning för Zlatan

Zlatan Ibrahimovic firades och fick fira sitt 37:e ligamål när han avslutade sin ligakarriär i Paris Saint-Germain.
Zlatan Ibrahimovic firades och fick fira sitt 37:e ligamål när han avslutade sin ligakarriär i Paris Saint-Germain.

Enskild entré. En minuts stående applåder i tionde matchminuten.Och så två mål som gjorde svensken till klubbens bäste målskytt i ligan under en säsong.Vilken ligaavslutning det blev för Zlatan Ibrahimovic i Paris Saint-Germain när Paris Saint-Germain slog Nantes med 4–0.

På bara ett par dagar hade Paris Saint-Germain satt ihop en diger hyllning till mannen som kom 2012 och som fört klubben till nya höjder i Frankrike – och internationellt.

Klubben klippte ihop en kort tackvideo när beskedet kom om att Ibrahimovic tid i klubben var på väg att ta slut. Och hyllningarna fortsatte i lördagskvällens avslutande ligamatch mot Nantes.

Ensam och glad

Redan i spelargången före matchen syntes en glad, nervös – och ensam Ibrahimovic. Båda lagens spelare gick nämligen ut på arenan före Ibrahimovic som fick göra entré i ensamt majestät samtidigt som publiken skanderande "Ibrahimovic". Flera jättelika bilder av honom rullades ut på läktarna och han tackades på olika språk på skärmarna runt arenan.

Aldrig har Ibrahimovic hyllats så här när han lämnat en klubb, hans tidigare klubbyten har alltid skett på sommaren.

Dagen till ära fick Ibrahimovic dessutom sätta på sig lagkaptensbindeln på sin tröja med nummer tio på.

Tionde minuten

Och just i tionde minuten bröts matchen och som en hyllning till svensken ställde sig publiken på Parc des Princes upp och applåderade under en minut mannen som fört klubben till ligatitel 3, 4, 5 och 6. Och som är klubbens bästa målskytt genom tiderna med 153 mål.

Ibrahimovic har satt mängder av rekord i Paris Saint-Germain och den franska ligan och ytterligare ett kom i sista ligamatchen då han med sitt ledningsmål i 18:e minuten tangerade argentinaren Carlos Bianchia klubbrekord för en säsong från 1978.

37:e ligamålet med bröstkorgen när han nästan stod på knä.

Svensken hade sen flera jättechanser att göra det 38:e. I stället låg han bakom PSG:s 2–0 och 3–0. Men så i 89:e minuten kom äntligen nummer 38:a på en nick. Och direkt kom Ibrahimovics två sönerna in med "King" och "Legend" på ryggen samtidigt som den svenska nationalsången spelades och Ibrahimovic lämnade planen.

Nu återstår bara den franska cupfinalen kommande lördag. Sen väntar nya rubriker för mannen som kom till Paris som en kung och lämnade som en legendar. Blir det i England eller USA? Det är i alla fall där de senaste ryktena placerar honom.

Se fler bilder från matchen här:

Christophe Ena/AP/TT
Zlatan Ibrahimovic firades rejält i samband med hans sista ligamatch för Paris Saint-Germain. Och svensken tackade genom att göra mål förstås.