Nyheter Sverige

Fartygstrafik igång efter kabelbrand

Det är fortsatt stora trafikproblem i Göteborgsområdet efter en kabelbrand i helgen. Men under tisdagen kunde en del fartyg passera Marieholmsbron.
Det är fortsatt stora trafikproblem i Göteborgsområdet efter en kabelbrand i helgen. Men under tisdagen kunde en del fartyg passera Marieholmsbron.

Fartygstrafiken under Marieholmsbron i Göteborg kunde på nytt komma igång under tisdagen efter helgens kabelbrand i ett teknikhus.Bron öppnades manuellt vid 12-tiden och fyra fartyg kunde lämna Göteborg för fortsatt färd längs Göta älv.

– Nästa planerade öppning kommer att ske under natten mot onsdag. Då räknar vi med att släppa ned fartyg från Vänern. Sedan får vi i samverkan med Sjöfartsverket ta fram ett schema för fartygstrafiken, säger Lotta Fredriksson, kommunikationsansvarig vid Trafikverket region Väst, till TT.

Kabelbranden i lördags slog förutom Marieholmsbron också ut åtta växlar och fyrtio signaler, vilket lett till stora störningar i tågtrafiken från Göteborg och norrut. Fortsatt gäller samma upplägg som tidigare med inställda tåg och ersättningsbussar på många sträckor. Trafikverkets prognos har varit att det kan ta mellan fyra till åtta veckor innan problemen är åtgärdade.

– Vi har jagat reservdelar till det förstörda teknikhuset över hela landet. På fredag hoppas vi ha så mycket information och material på plats att vi kan lämna en närmare prognos och "gaffla in" tidsperspektivet lite bättre, säger Lotta Fredriksson.