Sport

Favorit i repris för Atlético?

Barcelonas Luis Enrique har plötsligt fått ett och annat att fundera över.
Barcelonas Luis Enrique har plötsligt fått ett och annat att fundera över.

Kramp på upploppet?Eller återfinner Barcelona sin förlorade form och är bäst när det gäller?– Det är inte läge för några ursäkter eller bortförklaringar, vi behöver resultat. Det är ingen bra tidpunkt att sjunka som vi gjort, säger tränaren Luis Enrique.

Fakta är följande: Barcelona kan som första spanska klubb vinna trippeln – La Liga, cupen och Champions League – för andra året i följd.

Men trenden är oroväckande.

Förluster mot Real Madrid och Real Sociedad och oavgjort mot Villarreal har bara gett en poäng på tre matcher i ligan och plötsligt är Atlético Madrid endast tre poäng bakom. Samma Atlético som på onsdagskvällen kan spela bort Barcelona i Champions League. 1–0 räcker i kvartsfinalreturen hemma på Vicente Calderón. Då går Atlético vidare tack vare bortamålsregeln.

Favorit i repris?

I så fall en repris från kvartsfinalmötet för två år sedan. Den gången nådde Atlético hela vägen till finalen i Lissabon mot Real Madrid (förlust efter förlängning).

Sedan Luis Enrique tog över i augusti 2014 har Barcelona inte gått igenom en tuffare period än de senaste veckorna. Det kunde gått ännu värre om inte Luis Suárez med två mål vänt till seger med 2–1 i det första mötet med Atlético på Camp Nou i förra veckan. Vändningen kom sedan Atléticos målskytt Fernando Torres visats ut i första halvlek.

Suaréz klev fram när Lionel Messi genomgår sin minst produktiva period på fem år. Argentinaren har gått mållös i 362 minuter.

– Vi är inne i en hemsk period, men det finns anledning att vara optimistisk trots att resultaten inte blivit som vi hoppats, säger Enrique till Reuters.

Benfiva utan Jonas

Bayern München sviktar inte i Bundesliga, men 1–0-segern från Allianz Arena är inte mycket att luta sig mot inför returen mot Benfica på Estádio da Luz i Lissabon.

Men portugiserna – troligen med Victor Nilsson Lindelöf i backlinjen – har inte lyckats slå Bayern på de senaste sju mötena klubbarna emellan och kliver dessutom ut till matchen utan avstängde anfallaren Jonas, brasilianaren som gjort 30 mål på 29 ligamatcher.

– Vi sitter inte här och gråter över något vi inte kan påverka. Det öppnar sig helt enkelt en möjlighet för någon annan och vem som än spelar kommer absolut att göra ett bra jobb, säger Benficas tränare Rui Vitória till Reuters.

Läs också