Nyheter Världen

FBI utreder cyberattack i USA

Demokratiska partiet i USA har drabbats av en till cyberattack. Arkivbild.
Demokratiska partiet i USA har drabbats av en till cyberattack. Arkivbild.

Den federala polisen FBI utreder cyberattackerna som drabbat Demokraterna i USA. Beskedet kommer efter att partiet drabbats av ännu en attack över internet.

Hackarna har enligt talespersoner för partiet kommit åt ett av kampanjens dataanalysprogram men fristående experter har inte hittat några bevis för att de interna systemen ska ha drabbats.

"Utredningen pågår. Baserat på den information vi har i nuläget uppger utredarna att den här är lik andra nyliga incidenter, inklusive attacken på partiets nationella kommitté", säger kampanjens pressekreterare Meredith Kelly.

Hillary Clintons kampanj lade skulden för den tidigare attacken, som resulterade i läckt e-post som är besvärande för partiet, på ryska hackare.

Den nya cyberattacken väcker frågor i USA om samma hackare kan vara skyldiga denna gång. Kreml har avfärdat anklagelserna.

FBI säger att man ser allvarligt på det inträffade och att man arbetar med att fastställa vad som skett och omfattningen på intrånget.

President Barack Obama har vägrat att utesluta att Ryssland försöker påverka det amerikanska valet till Donald Trumps fördel.

Wikileaks har läckt ut tusentals e-postmeddelanden och ljudfiler från Demokraterna. Grundaren Julian Assange säger till CNN att organisationen har mer, "ytterst intressant" material med anknytning till Hillary Clintons kampanj.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset