Sport

FBK-hjälten efter segern: Snöpligt

Färjestads Linus Persson, besviken segerskytt. Arkivbild.
Färjestads Linus Persson, besviken segerskytt. Arkivbild.

En besviken förlorare – och en missnöjd segerskytt.Det blev följden av en vild tredjeperiod i SHL-mötet mellan Modo och Färjestad, 4–5 efter förlängning.– Det känns snöpligt, sade matchhjälten Linus Persson efter att hemmalaget hämtat upp ett tvåmålsunderläge.

I två perioder var det ryckigt, tempofattigt och målsnålt.

Sedan exploderade matchen mellan Modo och Färjestad i SHL-ishockeyn.

Det tog 14 sekunder för Tim Wahlgren att göra sitt första SHL-mål och ge Modo ledningen med 2–1. Färjestad behövde sedan mindre än sex minuter på sig att vända till 4–2.

Ändå gick matchen till förlängning. Emil Pettersson kvitterade med 27 sekunder kvar. Där sköt Linus Persson extrapoängen till Färjestad, med 16 sekunder till straffläggning.

– Det är klart att vi är glada över två poäng men det känns lite onödigt att vi släpper in dem i matchen igen i tredje perioden. Vi har små vågor i matchen när vi går ned oss. Då smäller det där bak, sade Persson till C More.

I och med förlusten tappar Modo ytterligare mark till Rögle och Malmö på rätt sida kvalstrecket. Örnsköldsvikslaget har åtta poäng upp till Malmö.

– Återigen ger vi bort matchen. Vi är lite av vår största fiende själv. Vi är ofta bättre än motståndaren men sätter oss i situationer vi inte klarar av att hantera. Men så länge det finns poäng att spela om är det inte över, sade Modotränaren Andreas Johansson.