Sport

Federer avslutade Willis saga

Roger Federer (till höger) besegrade uppstickaren Marcus Willis utan problem.
Roger Federer (till höger) besegrade uppstickaren Marcus Willis utan problem.

Marcus Willis sannsaga är över.Den 772-rankade engelsmannen hade ingenting att sätta emot världsstjärnan Roger Federer i Wimbledons andra omgång.Men det gjorde inget. Publiken älskade honom ändå.– Han spelade jättebra tennis, sade Federer, som vann i tre raka set, till C More.

Historien är som hämtad ur ett Hollywood-manus. Den 25-årige engelsmannen Marcus Willis – som mer eller mindre gett upp karriären och i stället försörjer sig som tennistränare – tog sig igenom sex kvalomgångar och kvalificerade sig, mot alla odds, till Wimbledons huvudturnering.

Bara det var en bragd.

Men Willis, rankad 772:a i världen, var inte nöjd.

I den första omgången besegrade han litauern Ricardas Berankis, som parkerar 718 platser framför honom på världsrankingen, i vad som är en av tidernas största skrällar.

Vad kan toppa det?

Att spela mot världstrean Roger Federer på centercourten i den andra omgången, möjligtvis.

Chanslös

Willis hade som väntat absolut ingen chans att rå på schweizaren, som vann med 6–0, 6–3, 6–4, och såg mellan varven ut att vara lite tagen av stundens allvar.

Efter matchen, som var över på en timme och 25 minuter, fick han en stående ovation av publiken – samtidigt som hans föräldrar kramade om varandra med tårar i ögonen.

– Det här låter kanske roligt, men jag är faktiskt besviken, sade Willis.

– Jag njöt av att spela. Nu har jag gjort mig förtjänt av en öl.

Federer var inte sen att hylla sin motståndare.

– Jag visste att det skulle bli mer annorlunda än något annat jag varit med om i Wimbledon. Marcus kom in med bra energi, det var kul att möta honom, sade Federer.

Världsettan Novak Djokovic hade en nästan lika enkel resa till tredje omgången.

Serben besegrade den 55-rankade fransmannen Adrian Mannarino i tre raka set, 6–4, 6–3, 7–6 (7–5), och tog sin 30:e raka seger i grand slam-sammanhang.

– Jag är väldigt tacksam att jag kan spela på så hög nivå, sade Djokovic.

Radwanska enkelt vidare

Tisdagens uppskjutna match mellan Agnieszka Radwanska, Polen, och Kateryna Kozlova, Ukraina, slutfördes under taket på centercourten på onsdagseftermiddagen.

Världstrean Radwanska vann komfortabelt med 6–2, 6–1, efter drygt en timmes spel och är vidare till den andra omgången.

– Skönt att vinna efter bara en timme. Men det blir så klart lite annorlunda utan sol och vind. Det blir mer som en inomhusturnering, sade Radwanska till C More.

Regnet strilade ner från Londonhimlen under stora delar av onsdagen, precis som det gjort tidigare dagar, och försenade därmed spelet med flera timmar. Flera matcher fick ställas in, bland annat Johanna Larssons mot ryskan Jekaterina Makarova.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset