Sport Sport-topp

Felix missade dubbeldrömmen

Allyson Felix får inte tävla i 200 meter i OS.
Allyson Felix får inte tävla i 200 meter i OS.

I lördags tog sig inte Aries Merritt till OS vid det amerikanska kvalet.Dagen efter misslyckades en annan regerande mästare.Allyson Felix på 200 meter.

Felix slutade fyra på 200 meter vid OS-uttagningarna i Eugene, Oregon. Därmed får hon inte tävla i grenen i OS i Rio senare i sommar.

Och detta efter att ha slutat en hundradel efter trean Jenna Prandini, som tog den sista OS-platsen.

– Jag gav allt jag hade, men det var inte där i dag. Farten fanns inte där, sade Felix, som inte ens kunde gå för två månader sedan på grund av en stukad fotled och gjorde sitt första 200 meterslopp i år i försöken.

30-åriga Felix är regerande olympisk mästare på 200 meter och hade hoppats bli den tredje kvinnan att ta hem guld på både 200 meter och 400 meter vid OS. Men nu blir det bara deltagande på den längre distansen efter seger tidigare i kvalet.

Aries Merritt, som vann OS-guld på 110 meter häck för fyra år sedan, har inte heller någon chans att försvara sin medalj.

Mindre än ett år efter njurtransplantationen ledde han med två häckar kvar av OS-uttagningarna, men världsrekordhållaren blev fyra i sin blott fjärde tävling för året.

– Trodde jag slutade tvåa eller trea. Det är synd att jag inte ska vara med på OS för jag vet att om sex veckor kommer jag vara i mycket bättre form.