Nyheter Sverige

Femåring förvarnade om rymning

Den femåriga flickan hade hunnit flera kilometer på sin cykel när polisen tidigt i morse larmades till centrala Linköping, och körde henne hem. Arkivbild.
Den femåriga flickan hade hunnit flera kilometer på sin cykel när polisen tidigt i morse larmades till centrala Linköping, och körde henne hem. Arkivbild.

Den femåriga flickan vaknade tidigt och begav sig ut på en flera kilometer lång cykeltur.Vid halv fem larmades polis av en person som tagit hand om den unga ensamcyklisten i centrala Linköping.

När patrullen anlände förklarade flickan att hon rymt hemifrån och var på väg till sin kompis, men fick nu i stället skjuts hem.

– Jag vaknade när poliserna kom, hörde röster i hallen, och sedan kom Tora in och sa "jag har åkt polisbil" och var rätt nöjd med det, berättar mamma Nanette Röyter för TT.

– De hade hittat henne ungefär tre kilometer hemifrån. Det var lite läskigt, men jag vaknade ju när allt hade gått bra.

Flickan hade fått på sig både fleece, jacka, skor och hjälm. Nanette beskriver henne som en kavat dam som anser att mamma är orättvis som inte låter henne cykla själv, och som tyckte att senaste lektillfället med kompisen blev för kort.

– Hon har förvarnat mig om att de skulle leka på natten. De har pratat om det i flera dagar, säger hon.

– Cykeln var punkterad kan jag tillägga, helt punkterad har den varit hela tiden. Men hon hävdar att det inte var så jobbigt och att hon kan cykla hur långt som helst.

TT: Och nu är poliserna inbjudna till 6-årskalaset?

– Ja, hon har sagt att hon ska ha ett dinosauriekalas, men nu ändrade hon sig så att det ska vara ett polis- och dinosauriekalas.