Nyheter Sverige

Fem riskerar livstid för krogattack

Nu kommer domen mot de män som åtalats misstänkta för inblandning i dubbelmordet på en restaurang på Hisingen.
Nu kommer domen mot de män som åtalats misstänkta för inblandning i dubbelmordet på en restaurang på Hisingen.

Åklagarna har krävt livstids fängelse för fem män efter skottlossningen på en restaurang vid Vårväderstorget i Göteborg förra våren då två personer dog och åtta skadades.På måndagen kommer domen i det uppmärksammade målet.

Vare sig åklagarna eller det stora antalet målsägarbiträden har funnit några som helst förmildrande omständigheter efter krogattacken.

– Det var en ren massaker, sade åklagaren Johan Udén i sin slutplädering efter den två månader långa rättegången.

Den omfattande utredningen har inte kunnat visa vilka av de mordåtalade som skjutit inne på restaurangen, vilka som höll vakt eller körde flyktbilen. Åklagarna anser att de fem genomfört dådet "tillsammans och i samförstånd."

Ytterligare tre män har åtalats för medhjälp till mord. Där har åklagarna yrkat på 14 års fängelse. Samtliga åtalade har förnekat inblandning i attacken.

Skottlossningen bröt ut klockan 22.22 på kvällen den 18 mars i fjol. Maskerade män med automatvapen rusade in på den välfyllda restaurangen där gästerna tittade på Champions League-fotboll. Skottlossningen pågick i 30-40 sekunder innan gärningsmännen flydde från platsen i bil.

Åklagarna anser att attacken var riktad mot personer i ett rivaliserande kriminellt nätverk i Biskopsgården. Rättegången har också handlat om ytterligare ett mord på Hisingen. En 21-åring är åtalad för mord i båda fallen.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset