Sport

Femte raka förlusten för Djurgården

Djurgårdens Elliot Käck deppar efter ett av Kalmars mål i det allsvenska mötet.
Djurgårdens Elliot Käck deppar efter ett av Kalmars mål i det allsvenska mötet.

Kevin Walker var överallt i första halvlek. Han gjorde 1–0, var centimeter från 2–0 med ett ribbskott. Men vad hjälpte det? Kalmar FF vände och vann med 2–1. – Surt, Vi har inget med oss, suckade Walker efter Djurgårdens femte raka förlust.

Tränaren Pelle Olsson ställer nästan alltid upp sina fotbollslag enligt 4–4–2 men i ett försök att vända den trista trenden med fyra raka förluster ställde Djurgården upp med något så ovanligt som en fembackslinje mot Kalmar FF.

I 68 minuter höll Djurgårdens nykomponerade backlinje nollan och såg ut att kunna fixa tre tunga poäng. 

– Vi gör en bra insats fram till deras första mål, jag tycker inte att de skapar så mycket framåt, sade Walker som med lite bättre skärpa och marginalerna med sig kunde ha blivit matchhjälte.

Redan i matchens fjärde minut gjorde han matchens första mål. Ett inkast nådde fram till Elliot Käck vars skott hittade fram till till Walker som i misstänkt offsideposition styrde in 1–0.

Träffade ribban

Walker kunde ha gjort både ett och två mål till i första halvek. Närmast var han med en frispark i Ole Söderbergs ribba.

– Vi trycker på bra i första och kunde gjort något mål till. Jag hade ju en i ribban bland annat, sade Walker som var nöjd med hur den nya fembackslinjen fungerade. Åtminstone i 68 minuter.

För i 69:e minuten kvitterade Kalmar, eller rättare sagt Djurgårdsbacken Omar Colley, som var olycklig och rensade bollen i en underlig båge över egna målvakten Kenneth Höie.

Fem minuter senare var det dags igen. 

En Kalmarfrispark nickades undan av Colley men bollen hittade ut till Romario – klubben meddelade efter matchen att brasilianen har förlängt kontraktet med tre år – som drog till direkt, hårt och lågt intill Höies vänstra stolpe.

– De gör mål på sina chanser, det gör inte vi. Så är det, sade Kevin Walker.

Fick utdelning

Djurgårdens tränare Pelle Olsson var nöjd med mycket, men inte resultatet.

– Vårt försvarsspel var bra både kollektivt och individuellt. Men i andra får vi för korta anfall och hamnar knepigt till och så blir det några individuella misstag. Sen har vi inte förmågan att växla om efter deras 2–1-mål. Vi får inget tryck, sade Olsson.

Kalmartränaren Peter Swärdh satsade på två anfallare i andra halvlek.

– Vi bytte in David (Elm) för att ändra taktiskt. Det gav väl ingen större effekt i början men till slut fick vi utdelning. I dag hade vi marginalerna med oss, sade Swärdh.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset