Nöje TV

Ferry fick lämna "Mästarnas mästare"

Skidskytten Björn Ferry fick lämna "Mästarnas mästare". Arkivbild.
Skidskytten Björn Ferry fick lämna "Mästarnas mästare". Arkivbild.

Elstötar och klotrullning blev Björn Ferrys fall – skidskytten åkte ur i semifinalen av "Mästarnas mästare". Nästa vecka kan Jörgen Persson eller Heidi Andersson få gå samma öde till mötes då den påbörjade nattduellen ska avgöras, samt årets vinnare koras.

Endast ishockeyspelaren Peter Forsberg rådde på enduroföraren Anders Eriksson – dock bara i en gren.

Eriksson vann överlägset söndagens semifinal av SVT:s "Mästarnas mästare" och säkrade därmed en plats i nästa veckas final, liksom Forsberg och kickboxaren Caroline Ek.

Som ett OS

Desto sämre gick det för Heidi Andersson, Jörgen Persson och Björn Ferry. Efter att ha kämpat mot elstötar och knuffat ett stort klot i en brant bana blev det den senare som fick lämna tävlingen.

– Det är en stor ära att bara få bli tillfrågad att få vara med i det här programmet, att få träffa så många fantastiska människor. Det är ju roligt men samtidigt extremt tuffa tävlingar, jag hade tänkt åka ned och leka lite och dricka vin men det här är ju som att vara med på ett OS, sade Björn Ferry efter uttåget.

"Ingen supertaktiker"

I den sista grenen skulle de kvarstående deltagarna försöka få ihop ett pussel med bitar hämtade ute till havs – vilket gjorde både armbrytaren Andersson och bordtennisspelaren Persson skakiga.

– När jag får min tredje bricka känner jag mig som Robinson Crusoe, jag har kramp i bägge vaderna och hoppas att de andra är klara så att jag slipper ta mig ut för den fjärde, sade Jörgen Persson, som slutade sist i såväl grenen som tabellen.

Till nattduellen plockade han ut just Heidi Andersson som motståndare, som i sin tur valde de klassiska stavarna.

– Jag är väl inte känd för att vara någon supertaktiker så att välja Jörgen, "kobran", i den här stavduellen är väl som att säga "här kan du halshugga", sade Heidi Andersson inför den jämna duellen, som avslutas i nästa veckas final.

Jonas Ekströmer/TT
I nästa veckas final avslutas Heidi Anderssons nattduell mot Jörgen Persson. Arkivbild.
Jonas Ekströmer/TT
Alla deltagare i årets upplaga av "Mästarnas mästare". Arkivbild.