Sport Fotboll Nyheter

Fifa-topp nekar till brott

Juan Ángel Napout. Arkivbild.
Juan Ángel Napout. Arkivbild.

En av Fifas vice ordföranden, Juan Ángel Napout, har ställts inför domstol i USA för sin misstänkta roll i korruptionshärvan.Samtidigt får Uefas tidigare ordförande, Lennart Johansson, en nyckelroll när Fifas Sepp Blatter och Uefas Michel Platini ställs till svars.

En av Fifas vice ordföranden, Juan Ángel Napout, har ställts inför domstol i USA. Han misstänks bland annat för förskingring och korruption.

Napout, som tidigare var ordförande i det sydamerikanska fotbollsförbundet, ska ha tagit emot miljoner dollar i mutor, i utbyte mot reklamrättigheter i samband med lokala turneringar och VM-kvalmatcher.

Förra fredagen stängde Fifa av honom i 90 dagar. Han förnekade brott när han ställdes inför den federala domstolen i New York.

Napout greps i en gryningsräd på ett schweiziskt lyxhotell hotell i förra veckan och lämnades därefter ut till USA. Han är en av de 16 Fifa-höjdare som pekas ut i den pågående amerikanska utredningen av korruptionshärvan som skakar Internationella fotbollsförbundet.

I samma rättegång som Napout förklarade sig Honduras förre ordförande Rafael Callejas, som även suttit i Fifas exekutivkommitté, oskyldig till anklagelserna. Han misstänks för att ha tagit emot mutor från Media World som i gengäld fått medie- och marknadsrättigheter till VM-kvalmatcher.