Nyheter Toppnyheter Världen

Fler bilder på flygplatsbombare

Belgiens federala polis har lagt ut bilder på den tredje misstänkte i attacken när han är på väg från flygplatsen Zaventem efter explosionerna.
Belgiens federala polis har lagt ut bilder på den tredje misstänkte i attacken när han är på väg från flygplatsen Zaventem efter explosionerna.

Belgisk polis har släppt ett videoklipp på den tredje terroristen som på tidigare bilder synts i hatt och som deltagit i bombdådet på flygplatsen Zaventem i Bryssel, uppger BBC.

Videoklippet med bilder från olika övervakningskameror visar terroristens väg till fots från flygplatsen in mot Bryssels centrum. På vägen dumpar han sin jacka som beskrivs som ljus med huva och mörkt foder och bär sedan en ljusblå skjorta med mörka områden. Jackan är särskilt intressant för polisen.

Den sista kameran fångade upp mannen nästan en timme efter dådet. Han har då fortfarande sin mörka hatt på sig, rapporterar Reuters.

Polisen uppmanar personer som kan ha sett mannen, eller som har hittat eller sett jackan, att kontakta dem.

– Vi är särskilt intresserade av att komma i kontakt med någon som kan ha filmat, eller tror sig ha fotograferat den misstänkte, säger åklagaren Eric Van der Sypt på en presskonferens, enligt AFP.

Den 22 mars dog 32 människor när medlemmar av jihadistgruppen Islamiska staten (IS) genomförde självmordsattacker i Bryssel tunnelbana och flygplats. Fyra angripare tros ligga bakom attentatet.

Belgiska federala polisen/AFP/TT
De här bilderna på mannen med hatten har tidigare lagts ut av belgisk polis.