Nyheter Sverige

Flera anmälningar om sexuellt ofredande under festival

Bilden har inget med händelserna att göra. 
Bilden har inget med händelserna att göra. 

Anmälningarna om sexuella ofredanden under festivalen Putte i Parken i Karlstad fortsatte att strömma in under lördagen.

– Vi hade sju eller åtta i natt, och har fått in nio till. Så det är minst 16, säger Per-Arne Eriksson, vakthavande polisbefäl i Karlstad tidigt på lördagen, till TT.

Enligt polisen är det grupper om sju–åtta unga killar som har gått runt på festivalområdet och tafsat på tjejer.

– Det tas på bröst och det är händer innanför kläderna. I något fall har det även förekommit att de har försökt att kyssa en för dem helt okänd tjej, säger Eva Högfeldt, vakthavande polisbefäl i Karlstad senare under dagen, till Nya Wermlands-Tidningen.

Två minderåriga killar greps under lördagskvällen men släpptes på fri fot när de blev hämtade från festivalområdet. En av dem greps efter att en flicka hade pekat ut honom för ordningsvakter som den som tog ett kraftigt tag om hennes rumpa när hon stod framför scenen, uppger polisen på sin webbplats.

– Offren är mellan 14 och 17 år. Tydligen var det en tjej i går som var tolv år, säger insatschefen som arbetade i går, säger Per-Arne Eriksson.

– Polisen som jobbade natt var upprörda, rent sagt förbannade. Just att de går på unga tjejer på det här sättet. Det känns inte bra alltså.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset