Nyheter Toppnyheter Världen

Flera döda i kurdisk attack

PKK-rebeller attackerade en polisstation i staden Çinar i Diyarbakirprovinsen i sydöstra Turkiet.
PKK-rebeller attackerade en polisstation i staden Çinar i Diyarbakirprovinsen i sydöstra Turkiet.

Sex personer dödades och 39 skadades i en bilbombsattack mot en polisstation i staden Çinar i Diyarbakirprovinsen i sydöstra Turkiet, enligt turkiska säkerhetsstyrkor. Kurdiska rebeller anklagas för att ligga bakom attentatet.

Den kraftiga explosionen skadade flera byggnader i närheten av polisstationen. Bland de döda fanns släktingar till poliser och sex av de skadade var poliser.

I samband med attacken öppnade medlemmar i den kurdiska PKK-gerillan eld mot en näraliggande militäranläggning, enligt ett uttalande från vice premiärminister Numan Kurtulmus. Ingen ska dock ha skadats i skottväxlingen.

Turkiets premiärminister Ahmet Davutoglu fördömer attacken och lovar att Turkiet kommer att fortsätta kampen mot "varje form av terror".

Ingen grupp har ännu tagit på sig ansvar för dådet, som inträffade bara dagar efter att en misstänkt anhängare till den extrema jihadistgruppen Islamiska staten (IS) dödade tio tyska turister i Istanbul.

En militär insats riktad mot PKK pågår i de sydöstra delarna av Turkiet. Enligt armén har över 400 militanta kurder dödats där den senaste månaden.