Nyheter Toppnyheter

Flera döda i skjutning i Österrike

En 27-årig man har öppnat eld på ett konsertområde i österrikiska Nenzing. Minst tre personer har dött och ett tiotal skadats i dådet, som inträffade runt klockan tre natten mot söndag, uppger polisen till den österrikiska nyhetsbyrån APA.

Google maps/Skärmdump/Montage

Dådet inträffade i Nenzing som ligger i västra delarna av Österrike. 

Bakgrunden till dådet är oklar, men den misstänkte gärningsmannen hade tidigare hamnat i konflikt med en kvinna på en parkeringsplats i närheten. Efter bråket gick 27-åringen till sin bil och hämtade ett gevär, enligt public service-kanalen ORF. Därefter återvände han till konsertområdet och sköt urskillningslöst in i en folkmassa innan han begav sig tillbaka till parkeringsplatsen och sköt sig själv, enligt polisen.

Omkring 150 personer befann sig på området, där en konsert hade ägt rum under kvällen. En av de tre döda är den misstänkte gärningsmannen, rapporterar ORF. Kvinnan kom inte till skada under skottlossningen.

Det är oklart om någon av de skadade har fått livshotande skador, men flera är svårt skadade, enligt polisen. De har förts till olika sjukhus runt om i delstaten Vorarlberg, där Nenzing ligger. Räddningstjänsten kunde inte använda sig av helikopter vid evakueringen, eftersom brottsplatsen ligger direkt under en kraftledning.

Nenzing ligger i västra Österrike, nära Liechtenstein.

Läs också