Nyheter Sverige Sverige-topp

Flera kvar på sjukhus efter utsläpp

Dafgård. Arkivbild.
Dafgård. Arkivbild.

Flera personer är kvar på sjukhus efter ammoniakutsläppet i ventilationssystemet på företaget Dafgårds anläggning i Källby mellan Lidköping och Götene. Två personer fick allvarliga frätskador.

Elva personer fördes till sjukhus för vård i samband med utsläppet.

I Lidköping ligger fyra patienter kvar för vård medan två personer har lämnat sjukhuset. I Skövde ligger en patient kvar för observation medan övriga fyra har lämnat sjukhuset, uppger Skaraborgs sjukhus i ett uttalande.

Enligt polisen var skadeläget allvarligt för två personer när de fördes till sjukhus.

Larmet om händelsen kom strax efter klockan 18.30. Olyckan inträffade under ett underhållsarbete av anläggningens nya kylcentral och ska ha berott på en läcka i en ventil.

– Två personer har fått frätskador när de utförde ett underhållningsarbete, sade vice vd Magnus Dafgård till Sveriges Radio P4 Skaraborg under kvällen.

– Det blev en obehaglig stickande doft och det är ytterligare nio som har förts till sjukhus för observation. Det viktigaste just nu är att ta hand om dem som blev skadade.

– Alla är lite chockade, för det har ju inte hänt en sådan här olycka förut, och vi jobbar nu för att ta hand om dem som är chockade, sade Dafgård.