Nyheter Sverige

Flera nya anmälningar om sexuella ofredanden på We are Sthlm

Ungdomsfestivalen We are Sthlm har pågått i Kungsträdgården i centrala Stockholm hela veckan.
Ungdomsfestivalen We are Sthlm har pågått i Kungsträdgården i centrala Stockholm hela veckan.

Tolv nya fall om sexuellt ofredande på ungdomsfestivalen We are Sthlm har anmälts under lördagskvällen.Totalt har nu 50 anmälningar kommit in, men polisen hade räknat med ett högt antal.

Under ungdomsfestivalen We are Sthlms sista kväll fick polisen in tolv anmälningar om sexuella ofredanden. Det innebär att under det fem dagar långa evenemanget i centrala Stockholm har polisen totalt fått 50 anmälningar om sexuella ofredanden, enligt preliminära siffror. Förra året var motsvarande siffra 21.

– Vi hade räknat med att vi skulle få rätt många anmälningar. I många fall så har vi gärningsmän för de här brotten, säger Kjell Lindgren vid polisregion Stockholm.

Polisen har ändrat taktik från i fjol och har försökt att jobba mer förebyggande för att upptäcka fler brott och utreda dem direkt på plats. Bland annat ändrades belysningen, fler poliser var synliga och kameraövervakning sattes in.

– Sammantaget gör det att förutsättningen att upptäcka och jobba förebyggande är större. Och förutsättningen att ingripa blir större, säger Kjell Lindgren.

Under lördagskvällen har polisen även fått in fyra anmälningar om stölder, sex om ringa narkotikabrott, en om brott mot knivlagen och en om våld mot tjänsteman. Polisen har även omhändertagit eller avlägsnat ett sextiotal personer för ordningsstörning.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset